Wednesday, April 11, 2007

Borstvergroting - De behandeling

Voor een borstvergroting wordt u gedurende een dag opgenomen. De ingreep vindt plaats onder narcose. Een implantaat kan ingebracht worden via een sneetje in de oksel, een sneetje langs de onderste helft van de tepel of een sneetje in de plooi onder de borst. Al deze methoden zijn zo ontwikkeld dat er sprake is van minimale littekenvorming die nauwelijks zichtbaar zal zijn na de operatie.


Het implantaat wordt onder het borstweefsel of onder de grote borstspier geplaatst. Onder het borstweefsel (dus op de borstspier) heeft als voordeel dat het implantaat de originele vorm behoud. Nadeel is dat er een grotere kans op kapselsamentrekking bestaat, hoewel dit bij recent ontwikkelde implantaten minder vaak voorkomt. Tevens is het mogelijk dat u de randen van het implantaat kunt voelen wanneer u een dunne borsthuid heeft. Onder de borstspier heeft als voordeel dat er minder kans op kapselsamentrekking is. Nadeel van deze plaats is dat het herstel na de ingreep langer duurt en dat de druk van de borstspier het implantaat kan doen vervormen of verschuiven. De exacte plaatsing van het implantaat is overigens ook een van de thema's die de chirurg met u zal bespreken tijdens het consult.

Direct na de ingreep blijft u onder controle van de medische staf in de kliniek. Wanneer u bijkomt uit de narcose zult u zich slap en moe voelen. De reacties op de narcose verschillen per individu. Tot het moment waarop u de kliniek verlaat wordt u begeleid door een verpleegkundige en uw chirurg.

U kunt na de operatie wat napijn hebben als gevolg van zwelling van het behandelde gebied en lichte bloeduitstortingen. Voor dit ongemak volstaat vaak een lichte pijnstiller als paracetamol. Uw borsten zullen een gespannen gevoel geven tot het moment waarop de huid zich heeft aangepast aan de nieuwe borstomvang. U zult gedurende een week dag en nacht een speciale beha moeten dragen, die de nieuwe vorm van uw borsten ondersteunt en de zwelling tegengaat.

Wij raden u aan om een aantal dagen rust te houden na de ingreep. Hierna kunt u uw dagelijkse bezigheden weer oppakken. Toch verdient het aanbeveling om hevige inspanning gedurende enkele weken te vermijden. Uw chirurg zal u enkele specifieke adviezen geven over hoe u het best kunt werken aan een voorspoedig herstel in uw persoonlijke situatie.

No comments: